Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik doe het

Pippi Langkous  heeft ooit de uitspraak gedaan: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’.

 

Als kind fantaseerde ik dat ik net zo sterk, dapper en avontuurlijk was als Pippi. Mijn fantasie draaide overuren. Naarmate ik ouder werd ebde dit jammer genoeg weg en kwam de angst om te falen om de hoek kijken, wat mij weer bang maakte. Ik leg me te snel bij iets neer als ik het niet ken. Zo heb ik een middagje achter mijn computer ongeïnteresseerd achter wordpress gezeten. Woorden als;  “Jij kunt geen website bouwen, je weet niet hoe het werkt, dat wordt niets en dat gaat er nooit professioneel uitzien’  schoten door mijn hoofd. Dus gaf ik het op en vroeg iemand mij te helpen. Ondertussen merkte ik aan mezelf dat ik aan het uitstellen was. Ik maakte geen afspraak om mijn website te laten maken.

Ik vroeg me af waarom probeer ik niet wat meer zoals Pippi in het leven te staan? Paarden optillend, aan de lopende band verhalen verzinnend en tot in de geest onverslaanbaar te zijn. Terwijl ik daarover nadacht herinnerde ik mij een uitspraak van iemand die zei: Pippi zou eigenlijk moeten zeggen ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik ga het doen. Ik dacht ik ga het doen! En nu ben ik super trots op mezelf omdat ik helemaal zelf mijn eigen website heb gebouwd.

Ik ga meer luisteren naar dat meisje van negen met oranje staartjes. Ik ga dingen doen die ik nog nooit gedaan heb en denk gewoon dat ik het wel kan!

Gerda Langkous

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.